Informatii utile

De ce este bună vitamina E pentru ten?

Dorința de a avea un ten curat și luminos, fără imperfecțiuni, este comună oricărei femei. Din fericire, acest lucru nu este nici imposibil, nici foarte greu de obținut sau foarte costisitor. Dimpotrivă. Vă invităm să aflați ce înseamnă vitamina E pentru ten și care sunt beneficiile pe care aceasta vi le poate aduce.

Vitamina E se găsește în mod natural în diverse alimente, foarte importante pentru dieta zilnică. Câteva dintre acestea sunt: uleiurile vegetale, ouă, carne, lapte, diverse legume și fructe precum avocado sau nuci, migdale, alune etc. Atunci când aveți un deficit de vitamina E și medicul vă recomandă, puteți chiar să luați suplimente alimentare de vitamina E.

De asemenea, pentru piele, această vitamină, cunoscută și ca tocopherol, poate face adevărate minuni. Dacă vreți să folosiți vitamina E pentru ten, o puteți face pentru a scăpa de diverse probleme sau pur și simlplu pentru îngrijire și întreținere. În orice caz, tenul dumneavoastră vă va mulțumi și rezultatele se vor vedea pe termen lung.

Vitamina E pentru ten: reduce și estompează ridurile

Conform unor studii conduse de Centrul Medical al Universității din Maryland, dar și părerilor specialiștilor în tratamente cosmetice, vitamina E, aplicată direct pe locurile afectate, reduce ridurile. Alpha-tocopherol este cea mai indicată formă a vitaminei E, pe care o puteți găsi în capsule, ce trebuie sparte pentru a obține lichidul, sau aplicând direct Vea Olio, vitamina E pură.

Duce la dispariția petelor

Fie că vorbim despre petele ce apar din cauza îmbătrânirii tenului, fie că vă confruntați cu pete de altă natură pe ten, aplicarea locală a vitaminei E va duce la dispariția acestora. Este demonstrat clinic că această vitamină, folosită fie în combinație cu alte vitamine benefice pentru ten, precum vitamina A sau C, fie simplă, va reduce petele și micile imperfecțiuni ale tenului, lăsându-l curat, luminos și sănătos.

Ajută la vindecarea acneei

Tenul sensibil și cel cu probleme au cea mai mare nevoie de aportul zilnic de vitamina E. Uneori, vitamina asimilată din alimente sau suplimente alimentare nu este suficientă, mai ales în cazul persoanelor care se confruntă cu acneea. Pentru a trata acneea, un tratament rapid și eficient este pe bază de vitamina A, C, E și zinc. Aplicată local, o cremă care conține toate aceste ingrediente poate face minuni. Este recomandată utilizarea pe termen lung, chiar și după dispariția acneei, pentru a preveni viitoarele probleme. Vitamina A reglează producția de sebum și ajută la refacerea celulară, vitamina C are efect anti-inflamator și ajută la producția de colagen, vitamina E ajută de asemenea la producția de colagen, reduce semnele lăsate de acnee, regenerează pielea și o hrănește intens, iar zincul întărește sistemul imunitar, calmează inflamațiile și ajută la prevenirea acneei.

vitamina E pentru ten

Hidratează tenul

Orice tip de ten are nevoie de hidratare. Folosind vitamina E direct din capsule sau Vea Olio, fie în combinație cu crema de față obișnuită, fie cu ulei de cocos sau alt ulei natural, va hidrata intens tenul, ajutând ca acesta să fie mereu proaspăt. Hidratarea zilnică a tenului va preveni îmbătrânirea prematură, plus multe alte probleme, precum petele sau chiar acneea.

Vindecă arsurile

Arsurile solare sau chiar cele în urma unui accident nefericit pot fi tratate cu vitamina E, care ajută la vindecare. Studiile efectuate de Centrul Medical al Universității din Maryland arată că această vitamină, aplicată pe o rană vindecată în urma unei arsuri, va preveni apariția semnelor inestetice. Pentru producția sporită de colagen, elasticitate mărită a pielii și hidratare intensă, puteți discuta cu doctorul dumneavoastră înainte de o intervenție chirurgicală, pentru a vă prescrie suplimente de vitamina E, pe care să le luați pe cale orală.

Tratează semnele și cicatricile

În urma acneei, spre exemplu, tenul se poate confrunta cu diferite semne, unele chiar sub formă de cicatrici destul de vizibile. Dermatologii și specialiștii în tratamente cosmetice recomandă aplicarea de vitamina E direct pe aceste zone afectate, astfel încât aspectul cicatricilor să se îmbunătățească vizibil în timp, până la dispariția completă a acestora. Din nou, puteți aplica o cremă bogată în vitamina A, căreia să îi adăugați vitamina E din fiole sau capsule, sau puteți folosi direct Vea Lipogel, produs ce conține vitamina E pură, creat special pentru astfel de probleme, cu rezultate dovedite clinic.

Așadar, hidratare, anti-îmbătrânire, vindecare, tot ceea ce are nevoie tenul poate fi oferit prin simpla folosire a vitaminei E. Pentru efecte de lungă durată, recomandăm să utilizați vitamina E pentru ten chiar și atunci când pielea nu se confruntă cu probleme, ci pur și simplu pentru îngrijire și prevenire. Puteți citi mai multe despre beneficiile vitaminei E pentru întregul organism aici.

Related Posts

3 thoughts on “De ce este bună vitamina E pentru ten?

  1. Aisha spune:

    Este ok si in combinație cu vaselina pentru piele uscată?

    1. Vealine spune:

      Da, puteti sa o combinati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.