Informatii utile

Îngrijirea unghiilor: sfaturi pentru unghii sănătoase și frumoase

Atunci când ești preocupată de frumusețe și îngrijire, nu trebuie să te rezumi doar la întreținerea corpului, pielii și a părului, ci trebuie să te gândești și la îngrijirea unghiilor. Sezonul rece este o perioadă destul de dificilă pentru corpul nostru, care are nevoie de protecție mult mai mare decât în alte perioade din an. Acest lucru este valabil și pentru unghii. Cu puțină atenție, însă, vei reuși să ai unghii frumoase și sănătoase, în orice situație.

Exfoliere, unghii casante, unghii moi, cuticule deranjante… aproape orice femeie are cel puțin una dintre aceste probleme. Află ce poți face pentru unghii sănătoase și îngrijite!

  1. Folosește mănuși de protecție atunci când speli vasele

Produsele de curățare sunt dăunătoare pentru unghiile tale, deoarece conțin tot felul de substanțe chimice. Acestea atacă unghiile, le pot slăbi rezistența și chiar provoca ruperea lor. Așadar, poartă mereu mănuși de protecție.

  1. Folosește o cremă hidratantă după ce te speli pe mâini

Atunci când îți dai cu cremă hidratantă, trebuie să masezi și fiecare unghie în parte, inclusiv zona cuticulelor, pentru a le hidrata. Dacă nu vrei să folosești cremă, apelează la uleiul de măsline, bogat în vitaminele A și E, uleiul de ricin sau pur și simplu vitamina E pe unghii. Pentru cel mai bun rezultat, ai inclusiv opțiunea uleiului de vitamina E.

  1. Nu îți tăia cuticulele

Deși pare o metodă bună de a scăpa de inesteticele cuticule, nu este bine să le tai. Acestea au rolul de a proteja unghia, iar tăierea lor va crește riscul apariției infecțiilor. Cel mai bine este să le împingi spre rădăcină, însă nu într-un mod prea agresiv. Folosește un ulei pentru îngrijire chiar și pentru pielițe și cuticule. Uleiul Vea Olio, vitamina E pură, este numai bun pentru acestea.

  1. Nu folosi oje sau lacuri de unghii de proastă calitate

Folosirea unor produse de proastă calitate va determina ștergerea repetată a unghiilor cu dizolvantul, iar acesta nu va face decât să atace unghia. De asemenea, este important să îți lași unghiile „să respire” din când în când, fără pic de ojă sau lac, măcar câteva zile pe lună.

unghii frumoase

  1. Asigură-te că îți tai unghiile corect

Cel mai bine este să îți tai unghiile drept. În acest fel, vei evita creșterea acestora în carne și le vei proteja de infecții. După tăiere, este important să le pilești într-o singură direcție, ci nu printr-o mișcare de la stânga la dreapta, pentru a nu le exfolia.

  1. Masează-ți unghiile mereu

În fiecare seară, masează-ți unghiile pentru a stimula circulația sângelui și creșterea acestora. Pentru un plus de strălucire și hidratare, folosește un ulei hrănitor de câte ori le masezi. Vitamina E îți hidratează unghiile și le întărește considerabil.

  1. Evită unghiile false

Chiar dacă ești tentată să îți pui unghii false, pentru că sunt frumoase, au un aspect îngrijit și sunt o soluție simplă și rapidă pentru un look fresh, acestea nu lasă unghia naturală să „respire”. În consecință, unghiile își vor pierde din strălucire și vor avea mult mai mult de suferit. În plus, adezivul folosit pentru unghii poate provoca diverse alergii.

  1. Pentru unghii care se rup, castravetele și lămâia sunt soluția

Dacă unghiile tale se rup, poți folosi o mască naturală formată dintr-un castravete tocat, amestecat cu zeama de la o lămâie. Ține masca timp de 10 minute pe unghii, iar apoi aplică ulei de vitamina E pentru hidratare.

Așadar, reține că uleiul de vitamina E este cea mai bună soluție pentru îngrijirea unghiilor. Oferă-le mai multă atenție, fără a apela la un salon profesionist de fiecare dată, iar unghiile tale vor fi frumoase și sănătoase mereu!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.