Categorii
Informatii utile

Alergia la polen

Rinita alergică cunoscută ca și alergia la polen este una dintre cele mai frecvente tipuri de alergii. Afectează în principal copiii şi adolescenţii cu vârsta între 8 şi 16 ani, dar asta nu înseamnă că adulţii sunt feriţi de această problemă.

Dacă te întrebi, probabil, de ce unii oamenii sunt alergici și alții nu… cauzele exacte rămân un mister pentru medici. Totuși, s-a descoperit că factorii ereditari joacă un rol important. Un copil poate prezenta un risc de 40% ca să fie și el alergic, dacă unul dintre părinți sau rudă apropiată suferă la rândul său de această alergie.

O altă părere este că persoana respectivă să fi avut contact prelungit cu alergenul într-o perioadă când sistemul său imunitar să fi fost insuficient dezvoltat sau avea un sistem imunitar destul de slăbit.

Desigur că la apariția alergiei mai sunt și alți factori precum poluarea, contactul frecvent cu praful, fumul de țigară cât și unele dintre substanțele chimice iritante, virozele respiratorii frecvente din copilărie.

S-a demonstrat că persoanele alergice la polen au un risc mai crescut să dezvolte alergii și la praf sau mucegai și viceversa. Dacă bănuiți că sunteți alergici la polen, în primul rând este nevoie să vă faceți un test de alergie după care să urmați recomandările medicului.

Alergiile la polen explodează odată cu venirea primăverii.

Simptomele cele mai frecvente și neplăcute sunt: nasul înfundat cu secreții apoase, strănutul, lăcrimarea ochilor, pruritul ochilor, nasului cât și a gâtului, rinitele conjuctivitele, cearcănele din jurul ochilor.

Pentru tratarea simptomelor alergiei la polen se pot utiliza medicamente cu administrare orală sau externă. Tratamentul alergiei la polen presupune, administrarea de antihistaminice sau corticosteroizi (care au și efecte adverse agresive), preventiv sau pentru ameliorarea simptomelor, folosirea sprayurilor nazale.

Spray-uri nazale: se recomandă două tipuri de spray-uri nazale – cele cu acţiune decongestionantă şi cele cu acţiune de hidratare.

Spray-urile nazale hidratante ajută mucoasa nazală, îndepărtând polenul din organism. Pot fi utilizate în mod regulat, fără ezitare.

Există metode, demonstrate prin studii, prin care simptomele alergiei pot fi ameliorate.

Pentru restabilirea hidratării normale a suprafeței nazale la persoanele cu disconfort nazal, cum ar fi senzație de arsură, mâncărime, înroșire, iritație sau secreție nazală insuficientă sau absentă, puteți folosi Filme Nazale.

FILME NASALE – Irigator nazal cu jet este un ulei pe bază de α – Tocoferol Acetat (vitamina E).

Fără parfum, coloranți, conservanți, uleiuri esențiale. Creează o barieră protectoare asupra mucoasei nazale, care ajută la ameliorarea simptomelor rinitei alergice, datorită vitaminei E din spray.

Filme nasale – spray nazal este un ulei pe bază de vitamina E care formează un film de protecție pe mucoasa nazală, ajută la restabilirea hidratării normale și la ameliorarea simptomelor. Într-un studiu medical, la pacienții care au aplicat spray-ul nazal cu α-tocoferol acetat, s-a demonstrat eficiența Vitaminei E aplicate direct pe mucoasă. Filme nasale poate fi considerat un tratament simptomatic efectiv la pacienții cu rinită alergică care vor să ocolească efectele adverse ale corticosteroizilor și antihistaminicelor.

Cel mai recent studiu îl puteti găsi aici.

Categorii
Fără categorie

Durerile de urechi la copii

Durerile de urechi apar frecvent la bebeluși și copiii cu vârste mici. Apar adesea după o răceală.

La un copil mai mare, îți poți da rapid seama că-l dor urechile, deoarece poate comunica cu tine, îți poate spune sau cel puțin îți arată spre urechi. Pe când la un bebeluș mai greu îți dai seama că îl dor anume urechile, deoarece nu îți poate indica cu exactitate ce îl supără. Îl vezi că nu se simte bine, este iritat, plânge când începe să bea lapte sau plânge când îl apeși pe urechi și întoarce capul. În prima etapă pentru un părinte poate fi dificil să-și dea seama dacă copilul său suferă de o durere auriculară ce vine împreună cu o răceală sau suferă de o infecție mai gravă la nivelul urechii deoarece simptomele sunt aproximativ la fel.

La copii durerile de urechi apar cel mai des din cauza infecțiilor urechii medii (otita medie). Infecția apare adesea după o răceală când căile respiratorii superioare sunt infectate și ele. Durerile de urechi mai pot apărea și ca rezultat a prezenței unor substanțe la nivelul urechii cât și din alte motive.

Otita se numără printre cele mai des întâlnite boli ce apar în perioada primilor ani mai ales de colectivitate.  S-a demonstrat statistic că 1 din 6 copii cu vârsta de pânã la un an face cel puțin un episod de otitã medie, urmând ca dupã aceastã vârstã, frecvența otitei medie să scadă.

Mergând în colectivitate, copiii sunt înconjurați de nenumăraţi bacili, virusuri. Totul depinde de starea sa de imunitate, de puterea organismului de a depăşi uşor sau mai greu infecţiile și cât de des se vor îmbolnăvi. Spre exemplu, se poate trece cu ușurință peste o infecţie fără simptome dacă copilul are un sistem imunitar destul de puternic. E normal ca în primul an de grădiniţă infecţiile să fie repetate și medicii ne confirmă faptul că în următorii ani, nu se vor mai îmbolnăvi așa ușor și des.

Se recomandă să tratăm otitele cu atenție, deoarece la copii, netratată corect poate duce la complicații nedorite și dificil de vindecat mai apoi.

Otita netratată poate trece către mastoidite, meningite. Sinuzitele vechi, netratate, care sunt însoţite de febră mare și dureri de cap pot duce la meningite.

Este nevoie să prevenim și să tratăm cu cea mai mare atenție durerile de urechi. Chiar dacă se numără printre cele mai banale și frecvente boli ale copilăriei, netratate, aceste dureri de urechi pot duce la complicații pe termen lung. Să acordăm o atenție deosebită curățării și igienii canalului auditiv extern. Din cauza îngrijirii incorecte a urechilor, suntem predispuși la otite.

Putem curăța cu ajutorul Spray-ului auricular filme Oto. 

Filme Oto – Spray Auricular fără gaz, este un ulei de curățare și igienă pentru canalul auditiv extern. Fără parfum, coloranți, conservanți, uleiuri esențiale.

FILME OTO este un ulei pe bază de acetat de tocoferol (vitamina E), care permite curățarea delicată și eficientă a canalului auditiv extern, respectând în același timp echilibrul fiziologic. Această compoziție unică este similară lipidelor pielii și ajută la subțierea și fluidizarea cerumenului pentru o îndepărtare ușoară, permițând evacuarea naturală din canalul urechii, fără utilizarea bețișoarelor de urechi.

FILME OTO este indicat pentru prevenirea și îndepărtarea dopurilor de ceară din urechi la copii și adulți.

La Farmacia Tei găsiți Filme Oto la cel mai avantajos preț.

Categorii
Fără categorie

Alăptează fără durere!

Atunci când ești însărcinată, ai o mulțime de planuri, gânduri, numeri zilele și apoi orele până la marele eveniment din viața ta și aștepți cu nerăbdare să ții în brațe bebelușul pe care l-ai purtat timp de 9 luni în burtică. Printre aceste gânduri, cu siguranță îți imaginezi și momentul alăptării. Te gândești cum veți sta amândoi pe canapea sau în pat, relaxați în acele momente de liniște, conectare, iubire. Îți dorești să-i oferi bebelușului tău cel mai minunat cadou prin alăptare.

Este un sentiment magic.

Dar… până a ajunge la momentul în care să te bucuri pe deplin de procesul alăptării, marea majoritate a mămicilor, cel puțin în prima lună, au o mare provocare. Startul în alăptare de cele mai multe ori este extrem de provocator, greu, cu multe lacrimi și renunțări. Din păcate, conform statisticilor, o bună parte din mămici renunță la alăptare din cauza problemelor care apar. Angorjarea sânilor sau cum îi spun mămicile, furia laptelui, este foarte dureroasă și este prima provocare cu care se confruntă proaspetele mămici, urmând cu atașarea incorectă la sân a bebelușului care atrage după ea răni la mameloane. Astfel, revenim la statistica care spune că o parte dintre mămici apelează la protecții pentru sân cum sunt mamoalenele din silicon și o altă parte dintre mămici renunță de tot.

Un start bun în alăptare nu este cu lacrimi, dureri și gânduri de a renunța.

Alăptează fără durere!

Consilierii în alăptare ne îndeamnă să pregătim sânii pentru momentul alăptării încă din timpul sarcinii. În ultimele zile de sarcină este recomandat să aplicăm pe mameloane creme sau spray-uri bogate în vitamina E pentru a preveni apariția ragadelor.

Dacă deja ții în brațe bebelușul tău, încă din primele zile, protejează-ți sânii cu spray-ul Vea BUA. Totodată dacă deja te confrunți cu dureri și deja ai răni la sâni, Vea Bua te ajută să ameliorezi durerile și să protejezi mamelonul.

Spray-ul se aplică extrem de ușor doar printr-o pulverizare de la distanță și este economic cu până la 300 de aplicări. Pentru a ajuta la refacerea mamelonului, poți aplica de fiecare dată după alăptare, asta însemnând aproximativ de 12 ori pe zi. Nu vei fi nevoită să pui mâna pe sânii care sunt foarte sensibili și iritați. Bebelușul poate ingera produsul fără niciun risc, pentru că produsul este comestibil.

Vitamina E pură din Vea Bua, aplicată pe sân emoliază, protejează și reduce inflamația mamelonului, astfel grăbind vindecarea și reducând durerea cauzată de ragade.

Cu Vea Bua vei reuși să te bucuri de aceste momente de conectare încă din primele zile ale bebelușului tău.

Categorii
Informatii utile

Când lumea ”se prăbușește” în jurul tău… există Vea

Atunci când copilul tău pățește ceva – parcă toată lumea ”se prăbușește” în jurul tău…

Câteva luni în urmă, s-a întâmplat un mic accident. Abia ce ne-am întors din vacanță, fericiți și încă entuziasmați, ne vedeam fiecare de treburile lui prin casă. Știm cu toții că pentru orice părinte, mai ales la primul copil, orice lucru minor ce se întâmplă cu copilul tău te face să ajungi în panică.

Eu aranjam din bagaje, soțul meu – vorbea la telefon și fetița noastră de 2 ani și câteva luni, se juca prin living. Până când am auzit un zgomot… fetița noastră ”a îmbrățișat” un sertar de dulap masiv, a căzut exact peste ea. Colțul sertarului i-a zgâriat obrazul și s-a ales și cu câteva semne de zgârâieturi pe corp, din fericire superficiale. Am respirat ușurați… 2 secunde… până când am realizat că de fapt obrazul era mult mai tare zgâriat decât ce văzusem noi inițial. În acel moment mi-a trecut prin minte o posibilă imagine cu fetița noastră ajunsă la vârsta adolescenței cu un semn imens pe față și în situația destul de jenantă în care toată lumea o întreba: ”Vai… dar ce ai pățit! Este atât de mare cicatricea ta!”

În nici un caz nu îți dorești acest lucru pentru copilul tău.

Desigur că ne-am panicat foarte de tare! În acel moment la nimic nu ne gândeam, decât cum să desfacem cât mai repedea bagajele și să căutam vreo soluție din gama VEA ca prim ajutor. De când s-a nascut fetița noastră, avem un stoc impresionant de creme și spray-uri de la Vea Line, am aflat de ei prin recomandări de la niște părinți. Pentru orice provocare știm deja că ameliorarea/rezolvarea va veni odată cu aplicarea acestor produse.

După ce ne-am calmat un pic, am sunat la Vea pentru a întreba și a ne consulta de ce produse mai avem nevoie pentru îngrijirea ranei. Fiind vorba de o urgență, persoana de la Vea ne-a ajutat extrem de repedea cu o soluție de livrare în doar câteva ore. În plus, ne-a îndrumat cum să aplicăm cremele și cum să îngrijim rana.

 Ei pun mare accent pe urgențele la copii sau la mămicile care alăptează și fac ragade.

Am început cu Vea Olio pentru a proteja rana, cel mai important aspect este că Vea Olio nu ustură, nu doare la aplicare și este bine tolerat. După câteva zile am aplicat Vea Lipogel pentru a preveni eventualele semne inestetice. În câteva zile deja am observat cum cade crusta și în doar 10 zile nu se mai vedea nici o urmă de cicatrice.

Am respirat ușurați la finalul întregii povești. Pentru orice părinte este extrem de greu când te gândești că s-ar putea ca în viitor, copilul tău să poarte un semn mare, vizibil și mai ales pe față. Eventualele întrebări și curiozități ale oamenilor, poate nu din rea intenție, oricum te afectează (spun din propria experiență, din păcate).

Ne-am bucurat că a trecut totul cu bine, am fost și suntem recunoscători pentru că există produse extrem de bune precum cele din gama Vea. Ele te ajută cu orice provocare pe care o poți avea cu copilul tău, și nu numai… sunt perfecte și pentru femeile însărcinate, mămici și tătici. Practic, pentru întreaga familie! 

Vea Lipogel și Vea Olio ne-au ajutat ca fetița noastră să rămână “ca nouă” în urma acestei întâmplări neplăcute.

După această experiență Vea Olio este mereu în geanta de zi cu zi. Știm că oriunde ne-am duce și dacă pățește ceva fetița noastră, sau noi, le putem folosi. Pentru familia noastră, prima alegere este Vea. Recomand tuturor părinților ca cel puțin acest produs, să fie în trusa de prim ajutor.

Categorii
Informatii utile

Uscăciunea vaginală – cauze şi tratament

Uscăciunea vaginală este o problemă cu care se confruntă foarte multe femei, la orice vârstă, problemă ce poate deveni foarte deranjantă, în special pentru activitatea sexuală. Dacă şi tu te confrunți cu această problemă, nu trebuie să te îngrijorezi, deoarece există soluții care te pot ajuta imediat. Află care sunt acelea!

Cauze posibile pentru uscăciunea vaginală

Cele mai multe femei se confruntă cu problema uscăciunii vaginale atunci când intră la menopauză, aceasta fiind principala cauză. Cu toate acestea, chiar şi femeile mai tinere pot avea aceeaşi problemă, din diverse motive.

Categorii
Fără categorie

Bioritmul pielii tale

Știai că pentru o îngrijire eficientă a tenului este bine să ții cont de ritmul biologic al pielii tale? Deși rutina zilnică poate fi personalizată în funcție de preferițe și de stilul de viață, ideal este să respecți perioadele de activitate intensă și de odihnă ale organismului, pentru a nu-ți solicita pielea în exces în momente nepotrivite.

Categorii
Informatii utile

Cum eviți și cum te recuperezi după o epiziotomie?

Epiziotomia, o mică tăietură ce se face dinspre pielea și muschiul aflate la intrarea în vagin înspre anus (zona numită perineu), reprezintă una dintre cele mai mari temeri ale femeilor însărcinate care aleg să nască natural. Din fericire, epiziotomia nu trebuie făcută decât în anumite cazuri, mai ales dacă viața mamei sau a copilului se află în pericol. Foarte mulți medici, însă, aleg să facă această incizie numai pentru o naștere mai ușoară. Organizația Mondială a Sănătății nu recomandă epiziotomia, tocmai din cauza complicațiilor care pot să apară după incizie. Acestea pot fi dureri profunde, infecții, inflamații sau chiar hematoame.

Categorii
Informatii utile

Măști naturale pentru ten, ideale pentru sezonul rece

Sezonul rece se instalează din ce în ce mai bine, iar temperaturile scăzute sunt deja la ordinea zilei. Acest lucru înseamnă că trebuie să acordăm o atenție sporită ritualului de îngrijire a pielii și să ne adaptăm conform temperaturilor. Pe lângă cremele hidratante, care sunt absolut necesare în orice sezon, în această perioadă tenul tău are nevoie de mai multe lucruri, pentru o protecție corectă. Îți prezentăm, în continuare, câteva măști naturale, pe care le poți prepara chiar în confortul casei tale, create special pentru necesitățile tenului tău.

Categorii
Informatii utile

Află cum să previi apariția ridurilor

Ridurile sunt un dușman de temut pentru orice femeie, începând, de obicei, cu vârsta de 30 de ani. Vestea bună este că apariția ridurilor poate fi prevenită, iar cele pe care le ai deja, indiferent cât sunt de accentuate, pot fi reduse considerabil. Citește în continuare și află care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci pentru a preveni apariția temutelor riduri și pentru a avea o piele tânără și îngrijită tot timpul.

Categorii
Informatii utile

Îngrijirea corectă pentru tenul cu imperfecțiuni

Dacă ai un ten lucios, cu roșeață, puncte negre sau chiar acnee, atunci acesta are nevoie de îngrijire specială. Indiferent dacă folosești cele mai bune produse cosmetice, tenul cu imperfecțiuni necesită mai muștă atenție. Află care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru o îngrijire corectă și redă-i pielii tale strălucirea pe care o merită!