Informatii utile

Măști naturale pentru ten, ideale pentru sezonul rece

Sezonul rece se instalează din ce în ce mai bine, iar temperaturile scăzute sunt deja la ordinea zilei. Acest lucru înseamnă că trebuie să acordăm o atenție sporită ritualului de îngrijire a pielii și să ne adaptăm conform temperaturilor. Pe lângă cremele hidratante, care sunt absolut necesare în orice sezon, în această perioadă tenul tău are nevoie de mai multe lucruri, pentru o protecție corectă. Îți prezentăm, în continuare, câteva măști naturale, pe care le poți prepara chiar în confortul casei tale, create special pentru necesitățile tenului tău.

Măști naturale pentru tenul uscat

Tenul uscat are nevoie de foarte multă hidratare, așadar trebuie să acționezi în consecință. O mască hrănitoare, foarte bună pentru tenul uscat se prepară din doar două ingrediente: ulei de măsline și un fruct avocado. Tot ce trebuie să faci este să zdrobești cu furculița pulpa de avocado și să o amesteci cu puțină vitamina E până obții o pastă omogenă. Aplic-o pe față și las-o să acționeze pentru 15 minute, după care spală-te cu apă călduță.

O altă mască foarte bună pentru tenul uscat se obține din câteva picături de vitamina A uleioasă, jumătate de banană coaptă bine, o linguriță de gel de aloe vera și două lingurițe de miere. După ce amesteci toate ingredientele, aplici masca pe față și decolteu și o lași să acționeze cam un sfert de oră. Apoi, te speli cu apă călduță și te bucuri de rezultat.

Măști naturale pentru tenul gras

Tenul gras poate avea foarte mult de suferit în sezonul rece, așadar, are nevoie de o îngrijire specială. Una dintre cele mai simple măști naturale pentru acest tip de ten se obține dintr-un albuș de ou bătut bine. Se aplică pe față și se lasă preț de 15-30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță. Albușul de ou hidratează tenul și închide tenul într-un mod delicat.

O mască puțin mai complexă pentru tenul gras, ideală pentru sezonul rece, se prepară folosind următoarele ingrediente: o linguriță de suc natural de grepfruit, albușul unui ou și o linguriță de smântână degresată. Se amestecă până se omogenizează și se aplică pe față, lăsând-o pentru 15 minute, după care se îndepărtează cu apă caldă.

măști naturale ten gras

Măști naturale pentru tenul mixt

O mască simplă, foarte bună pentru tenul mixt în sezonul rece, se obține cu ajutorul unei lingurițe de smântână și o jumătate de banană coaptă, zdrobită bine. Pasta rezultată din amestecul ingredientelor se aplică pe față pentru 30 de minute și apoi se îndepărtează ușor, cu apă caldă.

Mai poți prepara o mască pentru tenul mixt folosind un galbenuș de ou, o linguriță de brânză de vaci, o lingură de ulei de masline și una de miere. După ce amesteci ingredientele și aplici masca pe față, o poți lăsa timp de 15-20 de minute, după care o poți îndepărta spălându-te cu apă caldă.

Măști naturale pentru tenul normal

Cu toate că tenul normal nu se confruntă cu multe probleme, și acesta are nevoie de extra îngrijire în sezonul rece. Fierbe un morcov, zdrobește-l și amestecă-l cu o linguriță de miere. Aplică pasta obținută pe față pentru 10 minute și apoi îndepărteaz-o ușor cu apă caldă.

O altă mască hrănitoare, pe care o poți încerca, se prepară dintr-o linguriță de miere, una de iaurt și câteva picături de vitamina A. După aplicare, lasă masca să acționeze pentru 20 de minute, după care te poți spăla pe față cu apă caldă.

Iată câteva măști naturale numai bune de încercat în acest sezon. Nu uita să te demachiezi bine înainte de a aplica o mască pe față, să folosești ingrediente cât mai proaspete și apoi să aplici o cremă hidratantă, hrănitoare, pe bază de vitamine. Ai grijă de tine și de tenul tău, pentru a te simți mereu frumoasă!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.