Informatii utile

Reguli de aur pentru o demachiere corectă

Pe cât de mult ne place machiajul și suntem pasionate de acest domeniu, trebuie să fim conștiente că, de cele mai multe ori, produsele de make-up sunt cele care ne agresează pielea și cauzează tot felul de afecțiuni. Primul lucru pe care orice femeie trebuie să îl facă este să aleagă cu atenție produsele cosmetice pe care le aplică pe față, iar apoi, rutina pentru demachiere trebuie să fie una completă și corectă. Ce înseamnă, de fapt, acest lucru? Vom afla în continuare ce fel de reguli trebuie urmați cu sfințenie pentru o demachiere corectă.

1. Nu te culca niciodată cu machiaj pe față!

Indiferent cât de obosită ai fi, chiar dacă te întorci de la o petrecere la 3 dimineața sau vii de la birou după ora 9 seara, unde te așteaptă o mulțime de alte treburi casnice, orice ai face, de fapt, nu trebuie să adormi cu machiajul pe față. În timpul somnului, celulele pielii se regenerează, însă dacă îți lași machiajul peste noapte, acesta nu va face decât să blocheze acest proces și să dăuneze mai mult tenului.

2. Înainte să te demachiezi, spală-te pe mâini!

Chiar dacă nu realizezi, mâinile sunt pline de bacterii, care pot fi transferate pe față foarte ușor. Așa cum nu trebuie să îți atingi fața de prea multe ori în timpul zilei, dacă nu te-ai spălat pe mâini, aceeași regulă este valabilă și înainte de demachiere.

3. Nu te spăla pe față cu apă fierbinte!

Apa fierbinte îți poate agresa pielea. De fapt, apa prea fierbinte poate fi motivul pentru care îți apar diverse pete roșii pe față, așadar încearcă să te speli cu apă călduță, mai degrabă. La fel se întâmplă și în cazul apei foarte reci. Cea mai potrivită este apa cu o temperatură moderată sau apa distilată ori cea termală.

4. Șterge-te pe față cu un prosop curat mereu!

Chiar dacă ai un prosop special pentru față, trebuie să ai grijă ca acesta să fie curat mereu, deoarece poate aduna foarte mulți microbi. Cel mai bine este să folosești un prosop de cel mult două ori, după care să îl speli. De asemenea, este important să nu agresezi pielea atunci când o ștergi cu un prosop, ci doar să o tamponezi delicat cu prosopul.

5. Folosește produse pentru demachiere adecvate tipului tău de ten

Una dintre cele mai mari greșeli în demachiere este folosirea produselor neadecvate. Produsele de curățare dure, pe bază de săpun, îți pot dăuna mai mult decât crezi, chiar dacă ai impresia că îți lasă fața curată. Acestea usucă tenul, îl agresează, apar iritațiile, petele roșii sau chiar acneea. Cel mai important lucru este să folosești produse delicate, potrivite pentru orice tip de ten. Vea Spray, spre exemplu, este doar vitamina E pură, sub formă de ulei uscat. Aplică spray-ul pe dischetele demachiante și îndepărtează cu încredere orice urmă de machiaj. Produsul este ideal inclusiv pentru rimmel-ul rezistent la apă.

6. Folosește produse speciale pentru ochi și buze

Ochii și buzele sunt zone foarte sensibile și ușor iritabile, așadar trebuie să folosești întotdeauna produse delicate. Evită-le pe cele dure, pe bază de săpun. Optează, în schimb, pe cele hidratante, pe bază de vitamine. Atunci când îți cureți ochii, folosește mai multe dischete demachiante, nu freca pleoapele și nu apăsa prea tare. Lasă demachiantul să acționeze cel puțin două minute, apoi șterge delicat cu dischetele.

demachiere pentru ochi

7.  Evită șervețelele demachiante

Acestea sunt bune doar dacă ești într-o călătorie sau te grăbești foarte tare. Folosirea frecventă a șervețelelor demachiante va duce la uscarea tenului, provocând diverse probleme apoi. În plus, șervețelele nu putere de curățare prea mare.

8. Demachiază-te în fiecare seară, chiar dacă nu ai avut make-up pe față

Dacă te gândeai că ritualul demachierii este necesar numai dacă te-ai machiat în timpul zilei, ei bine, nu este așa. Pe pielea ta se vor depune o mulțime de bacterii și praf pe parcursul zilei, așadar demachierea este absolut necesară, pentru a curăța tenul.

9. Dacă folosești lapte demachiant, aplică o loțiune tonică după acesta

Laptele demachiant îți va accelera producția de sebum, din cauza substanțelor grase din componența sa. Așadar, dacă folosești o loțiune tonică după lapte, aceasta va acționa ca un astringent pentru a închide porii și pentru a îndepărta ultimele urme de reziduuri.

10. Crema hidratantă este absolut obligatorie

Indiferent cât de delicate sunt produsele pentru demachiere pe care le folosești, la finalul ritualului de îndepărtare a machiajului, trebuie să aplici o cremă hidratantă. Alege-o în funcție te tipul tău de ten și ai grijă să aibă în componență vitamine necesare tenului, precum vitamina E sau vitamina C.

Acestea sunt câteva reguli pentru demachiere pe care trebuie să le urmezi cu sfințenie pentru un ten curat, luminos și sănătos. Nu uita că pentru o curățare în profunzime, trebuie să aplici produsul pentru demachiere de două ori pe față, să folosești cel puțin șase dischete pentru îndepărtarea acestuia și să aplici loțiune tonică, iar apoi cremă hidratantă.

Related Posts

2 thoughts on “Reguli de aur pentru o demachiere corectă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.