Informatii utile

Vergeturile în sarcină: cum să scapi de cele nedorite

Vergeturile sunt un fel de cicatrici ce apar la suprafața epidermei, care apar din cauza unor presiuni exercitate asupra pielii. Aproape orice femeie se confruntă cu apariția vergeturilor cel puțin o dată în timpul vieții, însă motivul cel mai frecvent este sarcina. Ele apar, în general, pe abdomen, fese, coapse și picioare. Foarte multe mămici consideră vergeturile semne ale frumuseții, deoarece le amintesc de perioada minunată în care bebelușul a crescut și s-a dezvoltat în corpul lor, însă există și zone în care și-ar fi dorit să nu apară.

Nicio persoană nu are un corp perfect, iar acesta este un adevăr pe care ar trebui să îl înțelegem și să îl acceptăm așa cum este. Este foarte important să ne simțim bine în propria piele și să nu apelăm la metode drastice pentru a avea formele „perfecte” promovate de societatea de astăzi. În special mămicilor adresăm acest îndemn și le spunem să își păstreze cu mândrie semnele nașterii dacă asta vor și le fac fericite. Vergeturile de pe abdomen sunt cel mai bun exemplu în acest sens. Ele pot reprezenta cea mai frumoasă amintire din perioada sarcinii, iar pentru acest lucru nicio mămică nu ar trebui să se rușineze sau să se simtă obligată să le ascundă.

Cu toate acestea, pentru mămicile care vor să scape de vergeturile de pe fese, coapse, picioare, avem câteva recomandări și soluții.

Apariția vergeturilor în sarcină

În timpul sarcinii, vergeturile apar, în general, după luna a șasea, când mămica ia cel mai mult în greutate și când burtica începe să crească din ce în ce mai mult. Acestea apar, inițial, sub forma unor dungi roșii, iar aspectul lor este cel mai ușor de diminuat, dacă sunt tratate din timp. Cu cât sunt mai vechi, vergeturile capătă o culoare albă sidefie, iar acestea sunt cel mai greu de tratat.

Deși nu toate femeile fac vergeturi în timpul sarcinii, celor mai multe femei le apar aceste semne din cauza creșterii excesive în greutate într-un timp scurt, pielea neavând când să se adapteze noilor modificări ale corpului. Alte motive sunt sarcina multiplă, un bebe cu o greutate mare sau lichidul amniotic în exces.

vergeturile in sarcina

Cum se tratează vergeturile în sarcină

Primul lucru pe care trebuie să îl reții este că pielea trebuie hidratată mereu și pregătită din timp pentru modificările pe care le va suferi, astfel încât să îi crească elasticitatea. Așadar, chiar de la începutul sarcinii îți recomandăm să faci mișcare, să îți masezi pielea zilnic cu o cremă hidratantă, să te asiguri că îți iei aportul necesar de vitamine și să ai grijă să nu iei mai multe kilograme în sarcină decât îți este recomandat. Vitamina E este una dintre cele mai indicate vitamine în acest sens, pe care trebuie să o primești în special din alimentație, dar și luând suplimente, dacă medicul îți recomandă. De asemenea, aplicată direct pe piele, mai ales în zonele în care vor apărea vergeturile, vitamina E va ajuta pielea să devină mai elastică și să producă mai mult colagen.

După naștere, vergeturile roșiatice vor începe ușor să se retragă de la sine, dar asta nu înseamnă că trebuie să te oprești din folosirea cremelor și masarea pielii. Pe lângă vitamina E, organismul tău mai are nevoie și de vitamina A, C și zinc. Toate acestea te vor ajuta să îți regenerezi pielea și vor fi un aliat puternic în lupa cu vergeturile.

Indiferent ce fel de tratament alegi pentru a scăpa de vergeturi, îți recomandăm să te axezi pe ingrediente naturale, evitând cremele cu compuși chimici în exces.

O cremă naturală, pe care o poți prepara chiar la tine acasă, se poate face cu doar câteva ingrediente:

  • ulei de măsline
  • gel de aloe vera
  • vitamina E
  • vitamina A

Cantitățile variază, dar poți porni cu câte o jumătate de cană de ulei de măsline și gel de aloe vera, între 4 și 6 capsule de vitamina E sau câteva picături de Vea Olio (vitamina E pură) și între 2 și 4 capsule de vitamina A.

Un alt tratament extrem de eficient pentru tratarea vergeturilor este Vea Lipogel, un gel lipofil care conține vitamina E pură, se absoarbe imediat în piele și este indicat pentru orice fel de cicatrici sau semne. Calmează pruritul, este emolient, hidratant și protector. Acesta poate fi folosit încă de la începutul sarcinii și mai ales după.

Alte ingrediente naturale, care pot fi folosite fără niciun risc pe piele și care pot ajuta în lupta cu vergeturile sunt: uleiul de cocos, untul de cacao, uleiul de măceșe, uleiul din germeni de grâu.

Cu puțină grijă, puțin efort fizic, hidratare intensă, masaj zilnic și o alimentație corectă, pielea ta își poate recăpăta frumusețea treptat. Nu uita, însă: vergeturile mămicilor sunt urme ale unei perioade minunate și nu trebuie să scapi de ele dacă nu îți dorești. Bebe te va iubi oricum. 🙂

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.