Informatii utile

Vitamina C, rol esențial pentru piele și organism

Oricine știe că vitamina C este un puternic susținător al sistemului imunitar, absolut necesar pentru organismul nostru. Însă, știai faptul că această vitamină te poate ajuta să ai o piele mult mai sănătoasă și să te poți bucura de un ten lipsit de probleme? Hai să descoperim împreună care sunt cele mai importante proprietăți ale vitaminei C și ce fel de beneficii poate avea pentru pielea ta!

Informații esențiale despre vitamina C

Cea mai cunoscută formă a vitaminei C este acidul ascorbic. Această vitamină are un rol foarte important în apărarea organismului de radicalii liberi și luptă împotriva stresului oxidativ, principalul motiv pentru care apare îmbătrânirea fiziologică. Consumată zilnic, vitamina C ajută orgnismul să se apere de viruși, bacterii sau infecții și este cel mai bun aliat al sistemului imunitar.

Pentru a înțelege mai bine rolul important al vitaminei C pentru organism, este esențial să știi ce înseamnă deficitul vitaminei C, care se traduce prin lipsa poftei de mâncare, predispoziția pentru depresie, risc mult mai mare de îmbolnăvire, sângerarea gingiilor, tulburări digestive, cicatrizare mult mai lentă a rănilor etc.

În afara suplimentelor alimentare, pe care trebuie să le iei numai la recomandarea medicului, trebuie să te asiguri că organismul tău primește vitamina C în mod natural, din alimentație. Cele mai bune surse pentru vitamina C sunt legumele și fructele, precum ardeiul gras, conopida, broccoli, pătrunjelul, roșiile, cartofii, varza, capșunile și citricele: portocale, lămâi, grepfrut etc.

sursa vitamina c

Vitamina C: beneficii pentru piele

  • Vitamina C joacă un rol foarte important împotriva efectelor îmbătrânirii pielii, stimulând producția de colagen și fiind un puternic antioxidant. De asemenea, neutralizează radicalii liberi, iar folosită împreună cu vitamina E, spre exmplu, te va ajuta să îți recapeți aspectul sănătos al pielii.
  • Reduce aspectul petelor maronii și al diferitelor tipuri de pigmentări, cauzate fie de expunerea la soare, fie din alte motive.
  • Reduce inflamația și calmează iritațiile pielii.
  • Ajută la dispariția petelor roșii apărute în urma acneei.
  • Sporește eficiența produselor pentru protecție solară, stimulând mecanismul pielii de protecție împotriva razelor UV.
  • Ajută la fermitatea pielii.
  • Îmbunătățește elasticitatea pielii.
  • Are efect de luminozitate, catifelare și netezire asupra pielii.

Având atâtea efecte pozitive asupra pielii tale, vitamina C devine absolut esențială în rutina zilnică de tratare și îngrijire a tenului. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă la tipurile de produse pe care le folosești, deoarece vitamina C poate usca tenul, iar efectul să fie unul mai mult dăunător pielii tale. În general, vitamina C trebuie să fie folosită în combinație cu o cremă hidratantă, iar apoi, în funcție de tipul tenului tău și nevoile tale, amestecată cu diverse alte vitamine benefice pentru piele, precum vitamina A, vitamina E, vitamina F ori alte ingrediente naturale.

Vitamina C poate fi găsită sub formă de fiole, pe care le poți combina cu cremele și produsele pe care le folosești zilnic, poți cumpăra direct produse cosmetice sau dermato-cosmetice pe bază de vitamina C sau poți merge la salon, unde să faci tratamente speciale pentru pielea ta. Alegerea îți aparține!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.