Informatii utile

Durerile de urechi la copii

durerile de urechi

Durerile de urechi apar frecvent la bebeluși și copiii cu vârste mici. Apar adesea după o răceală.

La un copil mai mare, îți poți da rapid seama că-l dor urechile, deoarece poate comunica cu tine, îți poate spune sau cel puțin îți arată spre urechi. Pe când la un bebeluș mai greu îți dai seama că îl dor anume urechile, deoarece nu îți poate indica cu exactitate ce îl supără. Îl vezi că nu se simte bine, este iritat, plânge când începe să bea lapte sau plânge când îl apeși pe urechi și întoarce capul. În prima etapă pentru un părinte poate fi dificil să-și dea seama dacă copilul său suferă de o durere auriculară ce vine împreună cu o răceală sau suferă de o infecție mai gravă la nivelul urechii deoarece simptomele sunt aproximativ la fel.

La copii durerile de urechi apar cel mai des din cauza infecțiilor urechii medii (otita medie). Infecția apare adesea după o răceală când căile respiratorii superioare sunt infectate și ele. Durerile de urechi mai pot apărea și ca rezultat a prezenței unor substanțe la nivelul urechii cât și din alte motive.

Otita se numără printre cele mai des întâlnite boli ce apar în perioada primilor ani mai ales de colectivitate.  S-a demonstrat statistic că 1 din 6 copii cu vârsta de pânã la un an face cel puțin un episod de otitã medie, urmând ca dupã aceastã vârstã, frecvența otitei medie să scadă.

Mergând în colectivitate, copiii sunt înconjurați de nenumăraţi bacili, virusuri. Totul depinde de starea sa de imunitate, de puterea organismului de a depăşi uşor sau mai greu infecţiile și cât de des se vor îmbolnăvi. Spre exemplu, se poate trece cu ușurință peste o infecţie fără simptome dacă copilul are un sistem imunitar destul de puternic. E normal ca în primul an de grădiniţă infecţiile să fie repetate și medicii ne confirmă faptul că în următorii ani, nu se vor mai îmbolnăvi așa ușor și des.

Se recomandă să tratăm otitele cu atenție, deoarece la copii, netratată corect poate duce la complicații nedorite și dificil de vindecat mai apoi.

Otita netratată poate trece către mastoidite, meningite. Sinuzitele vechi, netratate, care sunt însoţite de febră mare și dureri de cap pot duce la meningite.

Este nevoie să prevenim și să tratăm cu cea mai mare atenție durerile de urechi. Chiar dacă se numără printre cele mai banale și frecvente boli ale copilăriei, netratate, aceste dureri de urechi pot duce la complicații pe termen lung. Să acordăm o atenție deosebită curățării și igienii canalului auditiv extern. Din cauza îngrijirii incorecte a urechilor, suntem predispuși la otite.

Putem curăța cu ajutorul Spray-ului auricular filme Oto

Filme Oto – Spray Auricular fără gaz, este un ulei de curățare și igienă pentru canalul auditiv extern. Fără parfum, coloranți, conservanți, uleiuri esențiale.

FILME OTO este un ulei pe bază de acetat de tocoferol (vitamina E), care permite curățarea delicată și eficientă a canalului auditiv extern, respectând în același timp echilibrul fiziologic. Această compoziție unică este similară lipidelor pielii și ajută la subțierea și fluidizarea cerumenului pentru o îndepărtare ușoară, permițând evacuarea naturală din canalul urechii, fără utilizarea bețișoarelor de urechi.

FILME OTO este indicat pentru prevenirea și îndepărtarea dopurilor de ceară din urechi la copii și adulți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.