Informatii utile

Alergia la polen

Alergie la polen

Rinita alergică cunoscută ca și alergia la polen este una dintre cele mai frecvente tipuri de alergii. Afectează în principal copiii şi adolescenţii cu vârsta între 8 şi 16 ani, dar asta nu înseamnă că adulţii sunt feriţi de această problemă.

Dacă te întrebi, probabil, de ce unii oamenii sunt alergici și alții nu… cauzele exacte rămân un mister pentru medici. Totuși, s-a descoperit că factorii ereditari joacă un rol important. Un copil poate prezenta un risc de 40% ca să fie și el alergic, dacă unul dintre părinți sau rudă apropiată suferă la rândul său de această alergie.

O altă părere este că persoana respectivă să fi avut contact prelungit cu alergenul într-o perioadă când sistemul său imunitar să fi fost insuficient dezvoltat sau avea un sistem imunitar destul de slăbit.

Desigur că la apariția alergiei mai sunt și alți factori precum poluarea, contactul frecvent cu praful, fumul de țigară cât și unele dintre substanțele chimice iritante, virozele respiratorii frecvente din copilărie.

S-a demonstrat că persoanele alergice la polen au un risc mai crescut să dezvolte alergii și la praf sau mucegai și viceversa. Dacă bănuiți că sunteți alergici la polen, în primul rând este nevoie să vă faceți un test de alergie după care să urmați recomandările medicului.

Alergiile la polen

Simptomele cele mai frecvente și neplăcute sunt: nasul înfundat cu secreții apoase, strănutul, lăcrimarea ochilor, pruritul ochilor, nasului cât și a gâtului, rinitele conjuctivitele, cearcănele din jurul ochilor.

Pentru tratarea simptomelor alergiei la polen se pot utiliza medicamente cu administrare orală sau externă. Tratamentul alergiei la polen presupune, administrarea de antihistaminice sau corticosteroizi (care au și efecte adverse agresive), preventiv sau pentru ameliorarea simptomelor, folosirea sprayurilor nazale.

Spray-uri nazale: se recomandă două tipuri de spray-uri nazale – cele cu acţiune decongestionantă şi cele cu acţiune de hidratare.

Spray-urile nazale hidratante ajută mucoasa nazală, îndepărtând polenul din organism. Pot fi utilizate în mod regulat, fără ezitare.

Există metode, demonstrate prin studii, prin care simptomele alergiei pot fi ameliorate.

Pentru restabilirea hidratării normale a suprafeței nazale la persoanele cu disconfort nazal, cum ar fi senzație de arsură, mâncărime, înroșire, iritație sau secreție nazală insuficientă sau absentă, puteți folosi Filme Nazale.

FILME NASALE – Irigator nazal cu jet este un ulei pe bază de α – Tocoferol Acetat (vitamina E).

Fără parfum, coloranți, conservanți, uleiuri esențiale. Creează o barieră protectoare asupra mucoasei nazale, care ajută la ameliorarea simptomelor rinitei alergice, datorită vitaminei E din spray.

Filme nasale – spray nazal este un ulei pe bază de vitamina E care formează un film de protecție pe mucoasa nazală, ajută la restabilirea hidratării normale și la ameliorarea simptomelor. Într-un studiu medical, la pacienții care au aplicat spray-ul nazal cu α-tocoferol acetat, s-a demonstrat eficiența Vitaminei E aplicate direct pe mucoasă. Filme nasale poate fi considerat un tratament simptomatic efectiv la pacienții cu rinită alergică care vor să ocolească efectele adverse ale corticosteroizilor și antihistaminicelor.

Cel mai recent studiu îl puteti găsi aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.