Informatii utile

Bioritmul pielii tale

Știai că pentru o îngrijire eficientă a tenului este bine să ții cont de ritmul biologic al pielii tale? Deși rutina zilnică poate fi personalizată în funcție de preferițe și de stilul de viață, ideal este să respecți perioadele de activitate intensă și de odihnă ale organismului, pentru a nu-ți solicita pielea în exces în momente nepotrivite.

6.00 – 8.00

În acest interval orar începe procesul de trezire a întregului organism, inclusiv a pielii. Funcția de refacere a pielii, deosebit de activă pe timp de noapte, încetinește, în schimb se activează funcția de protecție și de eliberare a hormonilor.
Este bine sa nu abuzăm dimineața de cremele cu acțiune activă sau foarte bogate în nutrienți, pe lângă faptul ca supraîncărcam pielea, ele nu vor fi suficient de eficiente acum din cauza activării acestei funcții protectoare a pielii, care  nu permite agenților externi să pătrundă în straturile inferioare ale pielii.
Ideal pentru această oră este să începem cu hidratarea din interior și anume să bem un pahar de apă la temperatura camerei. În schimb, fața este bine să o spălăm cu apă foarte rece pentru a stimula circulația.  Pentru față am putea folosi și puțină apă minerală, pentru că este mai puțin agresivă cu uleiurile naturale ale pielii, menite să ne protejeze de apariția ridurilor și de efectele factorilor nocivi din mediu. După spălare poate fi aplicată o cremă ușoară de hidratare și împrospătare a tenului, de exemplu Vea CREMA PF.
La o ora după trezire, are loc o intensificare a circulației sangvine, pielea este mai sensibilă și mai predispusă la alergii și iritații, deci nu este recomandată încercarea unor produse noi.

8- 13.00

După ora opt, începe o perioadă de activitate intensă a pielii tale. „Intervalul alergen” este depășit, putem aplica produsele de machiaj cu toată încrederea. Nu sunt indicate, în schimb, până în jurul orei zece, dușurile sau băile fierbinți pentru că vasele sanvine se îngustează ușor, crește tensiunea ateriala, pielea devine sensibilă față de factorii externi. Din aceeași cauza, o țigară fumată dimineața va îmbătrâni pielea mai mult.

Este bine să ținem cont de faptul că după ora zece, crește activitatea glandelor sebacee, este mai mare riscul sa avem pielea lucioasă, deci este bine să ținem pudra la îndemână, mai ales că este perioada ideală a zilei pentru machiaj și proceduri cosmetice.

13:00 – 17:00 

Studiile au aratat ca în acest interval intervine un declin programat genetic: se reduce activitatea fizică,  scade atenția și viteza de reacție. Se „închid” și celulele cutanate, astfel că pielea devine mai puțin receptivă la produse și intervenții cosmetice. Eficacitatea cremelor aplicate pe piele în această perioadă se reduce cu aproape 70%. Prin urmare, programarea la salon pentru tratament cosmetic acum este o risipă de bani.
În schimb, orele sunt potrivite pentru a ne face o manichiura sau pedichiura bună, precum și pentru tratarea dinților. Este redus nu numai riscul de sângerare, dar și sensibilitatea la durere.
Din cauza presiunii scăzute în vasele sangvine, pielea pare mai puțin tonifiată, mată, ridurile sunt mai vizibile, ideal este să ieșim la o plimbare la aer curat și răcoros, pentru a improspăta tenul.

17:00 – 20:00 
Este perioada de re-energizare fizică și emoțională a organismului. Se observă creșterea tonusului muscular, se accelereaza activitatea organelor interne, se îmbunătățește memoria. Iar pielea este gata, din nou, pentru a absorbi la maxim ingredientele cosmetice și pentru a se recupera de la stresul de peste zi.
Sunt ore potrivite pentru spa, fitness sau tratamente cosmetice.

22:00 – 06:00 
Cel mai indicat este sa mergi la culcare in jurul orei 22:00. Orele de somn dinainte de miezul nopții echivalează cu doua ore de somn de mai tarziu. Organismul cel mai bine își recuperează forțele exact în aceasta perioadă. În timpul nopții, are loc o diviziune celulară intensă la nivelul pielii. In plus, anume in timp ce dormim, pielea se regenerează și absoarbe maximul de substanțele nutritive și hidratante conținute în cremă. De aceea este important să demachiem pielea (recomandăm Vea Spray) și aplicăm crema de noapte. Îți recomandăm Vea PF-C, poate fi aplicată ca mască pe zona predispusă formării ridurilor. După 15-20 de minute, crema care nu s-a absorbit o poți masa pe întreaga față. VEA PF-C asigură protecție și tonifiere pe timpul nopții și al zilei, previne și minimizează apariția ridurilor și menține elasticitatea pielii. Acțiunea sa antioxidantă, dată de vitamina E, C și polifenoli, este ideală pentru a prelungi durata de hidratare până dimineața.

Respectă ritmul bilogic al organismului și vei observa o îmbunătățire a stării pielii tale foarte curând. Tenul va deveni mai luminos, proaspăt și sănătos, cu un aspect ferm și catifelat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.