Informatii utile

Vitamina A: beneficii uimitoare pentru piele și organism

Îngrijirea pielii este un subiect pe cât de sensibil, pe atât de controversat, în special în ceea ce privește cele mai bune produse dedicate acesteia. În ciuda tuturor controverselor, însă, toată lumea este de acord cu faptul că anumite ingrediente naturale și vitamine aduc beneficii nenumărate. Printre acestea, vitamina A este cunoscută drept un ajutor uimitor în lupta împotriva ridurilor și acneei. Află ce alte beneficii poate aduce vitamina A pielii tale și cum o poți folosi eficient!

Informații esențiale despre vitamina A

Vitamina A este liposolubilă, este un aliat excelent al sistemului imunitar, ajută vederea, mucoasa și mai este cunoscută pentru proprietățile sale uimitoare împotriva cancerului. Vitamina A, însă, este doar o denumire generică, ce se referă la o grupă mai mare de substanțe, formată din retinol, retinal, acid retinoic, retinoizi și cartenoizi, toate acestea fiind considerate provitamina A, iar în interiorul organismului, acestea sunt transformate în vitamina A.

Cu toate că este absolut esențială pentru organism, cele mai importante beneficii ale vitaminei A sunt cele de la nivelul pielii, acestea fiind cu adevărat vizibile. Conform studiilor clinice, vitamina A poate reduce ridurile, pigmentarea pielii și subțierea acesteia.

Vitamina A: beneficii pentru piele

Controlează nivelul de sebum produs, astfel încât să nu mai apară inflamațiile de la nivelul pielii, cunoscute sub denumirea de coșuri sau acnee. Folosită, în special, în combinație cu alte vitamine, precum vitamina E sau C, vitamina A va ajuta la vindecarea completă a acneei.

Stimulează producția de colagen, reducând, astfel, semnele îmbătrânirii pielii, atât pe cele cauzate de expunerea la soare, cât și cele apărute odată cu vârsta. Utilizată regulat, vitamina A te va ajuta să îți recapeți strălucirea tenului și să te bucuri de luminozitatea și frumusețea specifice tinereții.

Vitamina A este potrivită pentru orice tip de ten, dar în special cel uscat, matur, ori tenul cu probleme, cum este cel gras. Poate fi adăugată în orice ulei sau cremă pentru ten, mai ales dacă ai o anumită cremă preferată.

crema cu vitamina A

De asemenea, vitamina A este un antioxidant extrem de eficient, luptând împotriva efectelor radicalilor liberi. Această vitamină atenuează chiar și cearcănele, așadar dacă te confrunți cu ele, iată un motiv în plus să o folosești.

Vitamina A face petele maronii să dispară și reduce aspectul pielii iritate. Dacă ai pielea uscată, spre exemplu, folosind creme cu retinol vei avea mereu o piele hidratată și catifelată.

Pe lângă faptul că îmbunătățește calitatea pielii, vitamina A este perfectă și în cazul anumitor afecțiuni, precum psoriazis, iritații sau pur și simplu roșeață.

Vitamina A: cum o poți folosi?

În primul rând, asigură-te că organismul tău primește porția de vitamina A din alimentele pe care le consumi. Cele mai bune surse ce conțin această vitamină sunt ficatul, produsele lactate, gălbenușul de ou, fructele și legumele, precum avocado, pepene galben, broccoli, spanac, cartofi, morcovi, ardei gras, roșii etc.

ardei rosu, sursa vitamina ACremele cu retinol sunt foarte importante pentru ten și restul corpului tău, însă le recomandăm numai pe cele naturale. În acest caz, poți fie să prepari singură acasă o cremă pe bază de ingrediente naturale și vitamina A uleioasă, fie să folosești un produs ce conține deja toate vitaminele și ingredientele necesare pielii tale, precum Vea Mix (vitaminele A, C, E, F, coenzima Q 10 și acid lipoic). Poți afla mai multe despre acest produs aici.

Ai grijă de pielea ta și simte-te frumoasă mereu! Folosește cele mai bune produse conform necesităților tenului tău, pentru a avea o piele tânără și catifelată, lipsită de orice probleme.

Related Posts

4 thoughts on “Vitamina A: beneficii uimitoare pentru piele și organism

  1. MORAR OLIMPIA spune:

    poti folosi vitamina A uleioasa direct pe ten sau numai combinata cu alte vitamine ori numai in creme cosmetice cu vitamina a

    1. Dorian spune:

      Combinata cu Vitamina E este o combinatie perfecta. Puteti folosi cu mare succes pe ten Vea Mix, 4 vitamine si coezimea Q10.

  2. Mada Mada spune:

    Buna ziua! De multi ani am probleme cu acneea si excesul de sebum, iar ultimul diagnostic a fost acnee inflamatorie. Dermatocosmeticele si tratamentele urmate pana in prezent au dat doar rezultate temporare.
    M-ar ajuta vreun produs din gama dumneavoastra?

    1. Dorian spune:

      Vea zinco cu aplicare locala pe zonele rosii, cosuri etc pentru ca are un efect antiinflamator si antibacterian datorita continutului mare de oxid de zinc si vitamian E.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.