Informatii utile

Oxidul de zinc: de ce este esențial pentru pielea ta

Oxidul de zinc este un ingredient cu beneficii numeroase pentru îngrijirea pielii, fiind folosit atât pentru pielea iritată, inclusiv la copii, cât și ca filtru protector împotriva radiațiilor UV. Este unul dintre cele mai folosite ingrediente pentru cremele destinate feței și corpului, iar dacă îți dorești o piele sănătoasă și frumoasă, ar trebui să ai grijă că îți iei zilnic aportul necesar de oxid de zinc.

Proprietăți și beneficii importante

Oxidul de zinc protejează pielea de umezeală, motiv pentru care este extrem de util și eficient în tratarea iritațiilor cauzate de pampers bebelușilor. Dacă aplicați o cremă cu oxid de zinc direct pe fesele bebelușului, acesta va scăpa rapid de iritație. În acest caz, recomandăm Vea Zinco, o pastă protectoare ce conține numai oxid de zinc și vitamina E pură, ale cărei proprietăți sunt foarte benefice pentru piele.

Oxidul de zinc reglează secreția de sebum

Un alt beneficiu important este legat de reglarea secreției de sebum pentru tenul gras. Din cauza sebumului, apare și reacția inflamatoare care duce, de fapt, la apariția coșurilor. Așadar, oxidul de zinc oprește secreția de sebum, ajutând tenul gras să își recapete frumusețea naturală, scăpând de acnee.

Esențial pentru protecția solară

Oxidul de zinc este foarte bun și în ceea ce privește protecția solară, fiind eficient atât în combaterea radiațiilor UVA (radiațiile care cauzează îmbătrânirea prematură a pielii) cât și UVB (radiațiile care cauzează arsurile solare). În cazul în care crema pentru protecție solară pe care o folosești nu conține oxid de zinc, o poți amesteca cu Vea Zinco, pentru protecția oferită de oxidul de zinc, dar și pentru a beneficia de toate proprietățile vitaminei E, atât de benefice pentru piele.

protectie solara, oxid de zinc

Combate efectele îmbătrânirii

Oxidul de zinc are inclusiv proprietăți care ajută la stoparea efectelor îmbătrânirii premature a pielii. Este un ingredient activ pentru toate cremele antirid, dar poate fi folosit și preventiv, chiar dacă pielea ta nu prezintă semne de îmbătrânire. În plus, combinația de vitamina E pură și oxid de zinc va face adevărate minuni pentru îngrijirea tenului și pentru menținerea frumuseții naturale a acestuia.

Oxidul de zinc tratează pielea iritată

Extrem de eficient în tratarea pielii iritate, oxidul de zinc nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică pentru îngrijirea pielii. Indiferent de natura iritațiilor, cu ajutorul acestui ingredient, problemele vor fi de domeniul trecutului în cel mai scurt timp.

Antibacterian, antifungic, antiseptic

De asemenea, oxidul de zinc are efect antibacterian, antifungic și antiseptic. Având proprietatea de a inhiba dezvoltarea fungilor și de a împiedica dezvoltarea bacteriilor pe piele, oxidul de zinc este unul dintre cele mai importante ingrediente ce ar trebui să se regăsească în cremele pentru îngrijire pe care le folosești.

Esențial în cosmetică

În cosmetică, oxidul de zinc are diferite întrebuințări, datorită proprietăților sale. Spre exemplu, acesta este folosit ca ingredient în deodorante, ca pigment alb pentru săpunuri, ca ingredient în compoziția cremelor cu protecție solară și este adeseori inclus în compoziția pudrelor pentru ten, fondului de ten, fardurilor, rujului. Oxidul de zinc crește opacitatea altor pigmenți, îmbunătățește aderența acestora pe piele și mărește puterea de acoperire a fondului de ten, rujurilor sau anticearcănului.

cosmetice cu oxid de zinc

În ceea ce privește organismul, oxidul de zinc este indispensabil în mai mult de 200 de reacții chimice din corp și are un rol important în creștere, imunitate, sistemul endocrin, reproducere etc. Pe lângă cremele cât mai naturale pe bază de oxid de zinc pe care le recomandăm pentru piele, trebuie să te asigurai că organismul tău primește acest ingredient din aliemntație. Printre alimentele cele mai bogate în oxid de zinc se numără peștele, stridiile, ficatul de vită sau porc, germenii de grau, carnea de pasăre, vită sau porc, pâinea integrală, soia, fasole, linte.

Menține-ți pielea frumoasă și sănătoasă folosind toate ingredientele naturale atât de necesare, precum vitamina E și oxidul de zinc. Nu uita că atât dieta, cât și exercițiile fizice sunt indispensabile pentru un organism sănătos și o piele îngrijită!

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.